Ubistvo advokata: TOK preuzelo istragu, učestvuje i BIA

Tužilaštvo za organizovani kriminal je od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preuzelo istraživanje slučaja ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.07.2018.

16:07

Ubistvo advokata: TOK preuzelo istragu, učestvuje i BIA
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

U istragu je uključena Bezbednosnoinformativna agencija, rekao je predsednik Advokatske komore Beograd Jugoslav Tintor.

Ovu odluku donelo je Republičko javno tužilaštvo sa obrazloženjem da ovaj čin ubistva prepoznaje kao napad na pravosuđe i državu i da je ovaj događaj od opšteg javnog interesa, rekao je Tintor na skupu beogradskih advokata ispred Višeg suda u Beogradu, povodom ubistva Ognjanovića.

Tintor je preneo da je Komora ove informacije dobila danas.

Takođe je obavestio advokate da je na sastanku sa ministarkom pravde Nelom Kuburović dogovoreno formiranje stalnog tela koje će pratiti slučajeve napada na advokate, koje će činiti predstavnici advokature, Ministarstva pravde, sudija i tužilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: