Vojska Srbije na vežbi sa američkim marincima u Bugarskoj

Pripadnici VS učestvuju u multinacionalnoj vežbi "Platinasti lav 18", koja je počela na poligonu "Novo selo" u Bugarskoj i trajaće do 9. avgusta.

Izvor: Beta

Utorak, 31.07.2018.

17:16

Vojska Srbije na vežbi sa američkim marincima u Bugarskoj
Ilustracija: Thinkstock

To je saopštilo Ministarstvo odbrane.

Streljački vod iz 31. pešadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske, zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Bugarske, Moldavije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), učestvovaće u taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem.

Ministarstvo je kazalo da je "cilj vežbe unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika vojski partnerskih zemalja (...) u toku odbrambenih, napadnih i operacija stabilizacije u multinacionalnom okruženju".

Vežbu organizuju Crnomorske rotacione snage Marinskog korpusa SAD za Evropu i Afriku i okupila je više od 600 učesnika iz Albanije, Bugarske, Gruzije, Moldavije, Rumunije, SAD, Crne Gore i Srbije.

Vežbe iz "Platinaste" serije se izvode od 2014. godine u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji – "Lav" u Bugarskoj, "Orao" u Rumuniji i "Vuk" u Srbiji.

Vežbe u Srbiji se od 2016. godine realizuje u saradnji sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: