Obradović: Pet dana traje neviđeni napad na Dveri

Lider Dveri Boško Obradović kaže da je o ulasku pokreta u Savez za Srbiju odlučeno u debati sa svim gradskim odborima i istaknutim članovima i simpatizerima.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2018.

16:36

Obradović: Pet dana traje neviđeni napad na Dveri

Dodao je i da ne krije da ima onih koji su bili protiv ulaska u savez, ali da je to "normalna demokratska situacija".

Obradović je rekao da mu je jasno da su "mnogi zainteresovani da se Dveri uruše", ali to im neće uspeti, jer su Dveri jedinstvene bez obzira na različita mišljenja.

"Ako se neko dvoumio da li je odluka Dveri da postanemo osnivači Saveza za Srbiju dobra, nakon serije histeričnih napada na Dveri u režimskim medijima ovih dana dobili smo definitivnu potvrdu da smo doneli pravu odluku", rekao je Obradović.

On je dodao da već pet dana traje "neviđeni napad na Dveri iz svih mogućih naprednjačkih oružija", od izmišljotina, laži i podmetanja.

Obradović je rekao da je Savez najveći opozicioni blok posle 15 godina u Srbiji i da je ujedinjenje opozicije bilo neophodno da bi se smenila aktuelna vlast i da se nada da će to birači razumeti "bez obzira što u Savezu nekog vole više ili manje".

On je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put dobija ozbiljnog političkog protivnika i da je "nervozan" jer mora da preda Kosovo, jer je to, kako je naveo, "obećao kada su ga pre šest godina sa Zapada doveli na vlast", a sa druge strane formira se "najjači opozicioni blok posle 15 godina" koji ima jasan stav povodom predaje Kosova.

Upitan kako će sarađivati sa Demokratskom strankom (DS), koju je do juče optuživao da je nanela mnogo štete Srbiji dok je bila na vlasti, Obradović je odgovorio da je do saradnje došlo jer je promenjen vrh DS i da se sa Zoranom Lutovcem kao liderom otvorila perspektiva za razgovore o saradnji.

On je rekao da su u Savezu svi svesni toga da ima mnogo političkih i ideoloških razlika, ali da su odlučili da ih ostave po strani i ujedine se kako bi pokušali da smene aktuelnu vlast, kao i da se u 30 programskih tačaka Saveza nalazi veliki broj progamskih tačaka Dveri, da su zadovoljni odnosom prema Kosovu i Rezoluciji 1244 i da su se zbog toga opredelili za saradnju.

Obradović je dodao da je važna ideja o formiranju prelazne vlade stručnjaka, u kojoj niko od lidera opozicije ne bi bio ministar i čije bi trajanje bilo oročeno na godinu dana, kako bi donela niz sistemskih zakona, uredila državu, sredila birački spisak, "oslobodila medije" i stvorila uslove za slobodne izbore na koje bi članovi Saveza izašli samostalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: