16 poginulih u zemljotresu, planinari blokirani

Više od 500 planinara i vodiča blokirano je na planini Rindžani, popularnom turističkom odredištu na ostrvu Lombok u Indoneziji, dan posle snažnog zemljotresa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2018.

08:14

16 poginulih u zemljotresu, planinari blokirani
Foto: Screenshot

Na lice mesta su poslati helikopteri i spasilačke ekipe da bi evakuisali ljude s planine Rindžani, vulkana koji strani turisti vole zbog brojnih planinarskih staza. "Još uvek je blokirano 560 ljudi", rekao je direktor nacionalnog parka Rindžani.

Prema njegovim rečima, ljudi su zarobljeni zbog klizišta nakon zemljotresa magnitude 6,4 koji je juče pogodio ostrvo.

Prema planu evakuacije, operacija bi trebalo da traje najmanje do sutra. U zemljotresu je poginulo najmanje 16 ljudi, a stotine kuća su uništene.

Vulkan Rindžani, visok 3.726 metara, drugi je najveći vulkan u Indoneziji i poznat je po planinarskim stazama i veličanstvenom pogledu s vrha. Zemljotres je izazvao pad više tona kamenja i blata, koji su blokirali planinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: