Advokati u potpunoj obustavi rada zbog ubistva Ognjanovića

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile Advokatske komore Srbije i Beograda.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.07.2018.

07:42

Advokati u potpunoj obustavi rada zbog ubistva Ognjanovića
Foto: Thinkstock

Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je Tanjugu u advokatskoj komori.

Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti", saopšteno je iz advokatske komore.

Obe komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića.

Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.

Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac u izjavi za Tanjug rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature zarad brzog pronalaženja počinilaca.

Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.

Ognjanović je ubijen u subotu uveče na Novom Beogradu, u bloku 23, a sin (26) mu je ranjen u ruku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: