Uhapšen glavni osumnjičeni za požare u Grčkoj

Jedan šezdesetpetogodišnjak priveden je kao glavni osumnjičeni zaizazivanje požara u istočnoj Atici, nedaleko od Atine prošlog ponedeljka.

Izvor: B92

Nedelja, 29.07.2018.

22:08

Uhapšen glavni osumnjičeni za požare u Grčkoj
Foto: Tanjug/AP

Šezdesetpetogodišnjak čiji identitet nije otkriven javnosti navodno je stanovnik grada u severnom delu Atike, Pendelija, navodi grčka televizija Skaj.

Prema rečima njegovih komšija i u prošlosti je palio smeće i suvo granje, a pred tužilaštvom je svedočilo njih devetoro koji ga smatraju odgovornim za izazivanje požara.

Osumnjičeni je navodno palio travu i suvo granje na brdu iznad Pentelija kada su varnice brzo zahvatile i ostalu vegetaciju. Zbog visokih temperatura i olujnih vetrova koji duvaju u ovoj oblasti, stihija je ubrzo poprimila nepojmljive razmere

Kako prenosi „Skaj“, pošto je shvatio kakve je razmere dobila vatra, a posebno nakon tragičnih ishoda, osumnjičeni muškarac pokušao je da prikrije tragove zemljom, šljunkom i vodom na početnoj tački na kojoj je izazvan požar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: