Strašno: Vozači u suprotnom smeru zaobilaze petlju/VIDEO

Vozači se na Ostružničkoj petlji uključuju u potpuno suprotnom smeru od propisanog ne bi li zaobišli put kroz zaobilaznicu, navodi Damir Okanović.

Izvor: Blic

Četvrtak, 26.07.2018.

07:41

Strašno: Vozači u suprotnom smeru zaobilaze petlju/VIDEO
Ilustracija: Getty Images

Time oni, kako dalje navodi Okanović iz Komitreta za bezbednost saobraćaja, dovode u pitanje svoje ali i tuđe živote, prenosi "Blic". On je upozorenje na taj problem podelio na društvenim mrežama.

"Na Ostružničkoj petlji zbog radova na mostu, vozila sa Obrenovačkog puta mogu da se uključe na obilaznicu samo u smeru ka Orlovači i Bubanj potoku (istok) a ne ka Surčinu tj. Šidu i Novom Sadu (zapad). Oni koji sa Obrenovačkog puta žele obilaznicom ka Surčinu, moraju trenutno da se uključe ka Orlovači, pa da se okrenu na petlji Orlovača nazad ka Surčinu, što je ukupno oko 20 kilometara. Da ne bi išli toliko ka Orlovači pa nazad, mnogi vozači na uključenju na obilaznicu ka Orlovači skreću levo ka Surčinu, ili na nekom delu puta pre Orlovače rade polukružno okretanje. To je sve jako opasno, a prošle nedelje dogodila se jedna teška saobraćajka kada je jedno lice poginulo, upravo prilikom polukružnog okretanja", napisao je Okanović.

U ovom delu puta neophodno je da vozači budu oprezni i da poštuju signalizaciju pošto se baš ovde pre nekoliko nedelja desila teška saobraćajna nesreća u kojoj je povređeno pet osoba među kojima je bilo troje dece, podseća "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: