Priznao ubistvo prijatelja u centru BG, "pili pa se tukli"

Staklorezac iz Resavske ulice Filip Gavranović priznao je na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu da je u novembru 2017. ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.07.2018.

15:34

Priznao ubistvo prijatelja u centru BG,

Gavranović se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio ćutanjem, a danas je na suđenju detaljno opisao kako je došlo do ubistva, napominjući da se kaje.

Prema njegovim navodima sa Ostojićem je bio komšija i dobar prijatelj, a kobne večeri su pili i došlo je do svađe, a potom i do tuče.

Pesničili su se dok Ostojić nije preminuo, naveo je optuženi i rekao da je tek onda shvatio šta je uradio.

Međutim on je sutra zajedno sa suprugom ubijenog išao da prijavi njegov nestanak policiji, a telo Ostojića pronađeno je dva dana kasnije u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji.

Sledeće suđenje biće naknadno zakazano.

Gavranović se tereti za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i od novembra se nalazi u pritvoru.

Optužen je za ubistvo Ostojića, čiji je nestanak bio prijavljen dva dana pre nego što mu je telo pronađeno Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici koja se nalazi preko puta pokijnikove pekare.

Mediji pišu da se Gavranović oženio tri nedelje pre ubistva, kao i da je bio dobar drug sa Ostojićem koji ima radnju preko puta njegove u istoj ulici, ali pominju i da je motiv bilo koristoljublje.

Gavranović je na suđenju potvrdio da mu je ubijeni pozajmio 2.000 evra na dan ubistva.

Ostojićev, kako su preneli mediji, iskasapljeni leš pronađen je skriven u dnu radnje, prekriven gomilom hartije, tepiha, ramova i slika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: