Stiže novi talas vrućine, Evropu čeka pakao

Ekstremni vremenski uslovi stvorili su velike probleme u nekim delovima Evrope, a najgore je u Grčkoj i Švedskoj gde već nekoliko dana bukte veliki požari.

Izvor: index.hr

Utorak, 24.07.2018.

20:42

Stiže novi talas vrućine, Evropu čeka pakao
Foto: Thinkstock

Grci se bore sa katastorfalnom vatrenom stihijom u kojoj je dosad poginulo 74 osobe, a dok je toplotni udar zahvatio Švedsku u kojoj je izazvao šumske požare.

Meteorološki servis “Aku veder” objavio je upozorenje na novi opasni talas vrućine koji sredinom nedelje dolazi u Evropu.

Kako piše “Aku veder”, novi talas vrućine zahvatiće delove kontinenta od Pirinejskog poluostrva, pa sve do Skandinavije.

"Svi stanovnici ovih područja biće u velikoj opasnosti od bolesti povezanih s velikim vrućinama, posebno stariji i deca", upozoravaju meteorolozi “Aku vedera”.

U nekim područjima očekuju se najviše temperature ove godine, a tako će biti u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stokholmu.

Temperature će rasti i do 40 stepeni, a osveženje neće stići ni noću.. Vrhunac ovog talasa vrućine očekuje se u četvrtak i petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: