Netanijahu podržao Trampa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozdravio je danas "čvrst stav" američkog predsednika Donalda Trampa prema Iranu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2018.

13:08

Netanijahu podržao Trampa
Getty Images

Kako prenosi AP, Netanjahu je kazao da su Tramp i njegov državni sekretar Majk Pompeo zauzeli jasan stav prema "iranskoj agresiji" pošto su svetske sile godinama popuštale režimu.

Netanjahu je ovo kazao na današnjem redovnom sastanku u svom kabinetu, a nakon što je američki predsednik jutros putem Tvitera zapretio iranskom predsedniku Hasanu Rohaniju da će se suočiti sa užasnim posledicama zbog pretnji koje je uputio Sjedinjenim državama.

Retorika između Irana i SAD se pogoršala otkako je iranski predsednik Hasan Rohani u nedelju poručio Americi da mora da razume "da je mir sa Iranom majka svakog mira i da je rat sa Iranom majka svih ratova", na šta je američki predsednik Donald Tramp jutros odgovorio.

"Nikada više ne pretite SAD ili ćete pretrpeti posledice kakve je samo nekolicina pretrpela kroz istoriju", poručio je Tramp na Tviteru, velikim slovima.

Takođe, Majk Pompeo je u nedelju održao govor u kojem je okarakterisao iranske verske lidere kao "mafiju" i obećao pomoć Irancima koji nisu zadovoljni svojom vlašću.

Kako je Rojters ranije izvestio, Pompeo je govoreći kalifornijskoj publici sastavljenoj uglavnom od iranskih Amerikanaca, rekao da će, iako iranski narod mora da odredi smer zemlje, Vašington "podržati dugo ignorisani glas iranskog naroda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: