Iran odgovorio Trapu: Kopija izjave i "pasivna reakcija"

Iranska državna agencija IRNA, glasnik vlade u Teheranu, odgovorila na pretnju Trapa, nazvavši je "pasivnom reakcijom".

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2018.

10:37

Iran odgovorio Trapu: Kopija izjave i
Ilustracija: Thinkstock

Američki predsednik danas je upozorio predsednika Iraba Rohanija da će se Iran suočiti s užasnim posledicama zbog pretnji Vašingtonu.

"Nikada više nemojte pretiti SAD ili ćete se suočiti s posledicama kakve je malo ko u istoriji doživeo. Više nismo zemlja koja će da prihvata vaše poremećene poruke nasilja i smrti", naveo je Tramp na Tviteru.

IRNA je navela da je Trampov tvit, napisan velikim slovima, samo imitacija i kopija izjave ministra spoljnih poslova Irana Džavada Zarifa koji je ranije upozorio Zapad "da nikada ne preti Iranu", navodi Asošiejted pres.

Tramp je danas odgovorio na Rohanijevo jučerašnje upozorenje da "Amerikanci moraju dobro da razumeju da je mir s Iranom majka svetskog mira i da je rat s Iranom majka svih ratova".

Iranski predsednik je upozorio Trampa i da prestane da se "igra repom lava" i preti Iranu i dodao da će SAD "u suprotnom zažaliti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: