Zeri: Haradinaj tražio od Beograda "primirje" u lobiranju

Ramuš Haradinaj kaže da je od Beograda zatraženo "primirje" u lobiranju kod pojedinih zemalja da povuku priznanje kosovske nezavisnosti, prenosi "Zeri".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2018.

14:27

Zeri: Haradinaj tražio od Beograda
EPA Malton Dibra

Prema pisanju tog lista, kosovski premijer je to zatražio kako bi pravno obavezujući sporazum, kojim bi trebalo da bude okončan dijalog o normalizaciji odnosa, bio donet u miru.

Haradinaj je, kako prenosi Zeri.info, to rekao nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem sa kojim je razgovarao o "naporima" Beograda da ubede pojedine zemlje da povuku priznanja kosovske nezavisnosti, a koje su ga ranije već "prepoznale kao nezavisnu državu".

Ovi napori, smatraju Haradinaj i Pacoli, ne bi treblao da obeshrabre druge zemlje da priznaju kosovsku nezavisnost.

"Želeli smo primirje sa Srbijom u duhu dijaloga i konačnog izmirenja, u duhu mira u koje ne dominira aktivnost i lobiranje protiv Kosova. Uveravam vas da je naša spoljna politika u tom duhu", rekao je Haradinaj novinarima nakon sastanka sa Pacolijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: