"Beogradu je cilj podela Kosova"

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji smatra neophodnim postizanje jedinstva stranaka u vlasti i opoziciji po pitanju platforme za dijalog sa Beogradom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2018.

13:55

Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

To je neophodno kako bi se, kako je rekao, sačuvala teritorija Kosova, odnosno ostala netaknuta.

Veselji je to rekao na konferenciji za novinare nakon sastanka na koji se ni ovog puta nisu odazvali predstavnici nijedne opozicione partije, a koji je sazvan s ciljem postizanja jedinstva o platformi za dijalog s Beogradom, piše "Koha".

List inače piše da je cilj Beograda da do podele Kosova dođe preko Zajednice srpskih opština, a politički analitičar Behljulj Bećaj kaže da Beograd upravo zato insistira na tome da ZSO ima i izvršnu vlast.

"Koha" upozorava na moguće posledice ukoliko Priština pristane na podelu Kosova kao deo napora za postizanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Beogradom.

"Srbija ima za cilj da Kosovo podeli i zato insistira na izvršnim nadležnostima prilikom formiranja ZSO. Podela Kosova je cilje Srbije u poslednjih 18 godina", rekao je Bećaj i dodao da je aktuelne okolnosti Beograd sada "preokrenuo u svoju korist".

"Insistiranje da se formira Zajednia srpskih opština sa izvršnim nadležnostima je samo sredstvo da ostvare svoj konačni cilj, odnosno teritorijalnu podelu Kosova", zaključio je Bećaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: