"Jedan od vođa "kavačkog klana" izbegao hapšenje na KiM"

Jedan od vođa ”kavačkog klana” Radoje Zvicer u poslednjem trenutku je izbegao hapšenje tokom poslednje akcije policije na Kosovu i Metohiji, saznaje Dan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2018.

14:02

Ilustracija: Thinkstock

Kako prenosi portal cdm.me, on je napustio Prištinu dan pred hapšenje Podgoričanina Marija Miloševića.

“Zvicer je, kako se sumnja, jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se tamošnja policija nadala da će i on biti lišen slobode, u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je neposredno pred hapšenje uspio da napusti ”štek” koji je povremeno koristio”, navodi se.

Dodaje se i da je policija imala podatke da Zvicer koristi lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine, izdata 6.2.1979. u Orašju.

“Babić čije je ime koristio u ličnim ispravama rođen je u Nirnbergu i nikada nije vadio dokumenta u BiH. Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih kanala u BiH uspeo da izvadi pasoš”, pišu crnogorski mediji.

Podseća se i da je nedavno na Jutjubu objavljen i snimak u kojem se spominje njegov lažni identitet, a u opisu tog videa se navodi da zbog uske povezanosti sa vrhom, to jest sa čelnim ljudima policije i ostalih obaveštajnih agencija Crne Gore, Zvicer vrši razna krivična dela, počevši od međunarodnog šverca kokaina, pa do naručivanja i finansiranja desetina ubistava u Crnoj Gori i regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: