Nova "pretnja" za Evropsku uniju – "Trampov mozak"

Bivši glavni strateg Donalda Trampa Stiv Benon namerava da ujedini evropsku ekstremnu desnicu uoči predstojećih izbora za Evropski parlament.

Izvor: B92, politico.com
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Kako navodi Politiko, Benon ima plan da formira, podrži i pomogne u kampanji “desničarskim, antiestablišmentskim grupama“.

Pročitajte još:

Šta se kuva u Londonu?

“Svi su saglasni da su sledeći izbori za Evropski parlament u maju naredne godine veoma važni. Oni bi trebalo da budu prilika za prvi pravi otpor kontinenta onima koji prave žurke u Davosu. To će biti neverovatno važan momenat za Evropu“, naveo je Benon.

Nova politička formacija bi trebalo da se zove “Pokret“ i služiće kao centralni izvor za sva istraživanja, pomoć u pružanju poruka biračima, biće bazirana u Briselu i nju bi trebalo da formiraju stručnjaci koji će pružati podršku populističkim i desničarskim partijama širom Evrope.

Benon je istakao da je u Evropi imao veliki broj sastanaka, a to se podudaralo sa boravkom američkog predsednika na Starom kontinentu.

“Sastanci su bili toliko uspešni da ćemo morati da krenemo u pravljenje ekipe. Desničarski populistički nacionalizam je ono što će se desiti. Imaćete samostalne nacije sa njihovim ličnim identitetima, njhovim ličnim granicama“, rekao je Benon.

Evropska unija

strana 1 od 21 idi na stranu