"Krenuli na letovanje, a odleteli u provaliju..."

Automobil u kojem je dvoje mladih ljudi poginulo postavljen je u centru Skoplja u okviru kampanje za podizanje svesti za odgovorno ponašanje u saobraćaju.

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

13:20

Thinkstock

Pored automobila, na kojem se vide tragovi krvi, postavljen je veliki crveni pano na kojem belim slovima piše: "Krenuli su na letovanje, a odleteli u provaliju…Ivan (24) i Ana (19) izgubili su život u saobraćajnoj nesreći".

Oštećeno vozilo je postavljeno na platou pored najprometnije skopske ulice i tu će ostati do kaja leta kao upozorenje kako može da se završi neoprezna vožnja.

Makedonske vlasti su polovinim ove sedmice započele kampanju "Ne leti, letuj" , delenjem letaka vozačima na graničnom prelazu sa Srbijom "Tabanovce", na ulasku u Makedoniju, u kojima se objašnjava kako treba da se ponašaju u saobraćaju.

U Makedoniji je poslednjih godina u porastu broj saobraćajnih nezgoda zbog brze i neodgovorne vožnje.

Prema policijskoj statistici, u 2017. je u saobraćajnim nesrećama poginulo 155 osoba, od kojih je najveći broj bio uzrasta od 15 do 40 godina.

Prošle godine su se desile 4.024 saobraćajne nesreće, od čega više od jedne desetine u julu, navodi policija, koja je poslednjih nekoliko meseci značajno pojačala kontrolu na putevima po Makedoniji i u Skoplju, posebno vikendom kada se dešavao značajan broj nesreća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: