Opozicioni savez promenio ime

Opozicioni Saveza za promene (SDS-PDP-NDP) Republike Srpske na dalje će nastupati pod nazivom Savez za pobedu, saopšteno je posle sastanka lidera ovog bloka.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.07.2018.

23:37

Opozicioni savez promenio ime
Ilustracija: Thinkstock

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je rekao da je tim imenom overena i kandidatska lista za člana Predsedništva BiH i predsednika RS na predstojećim oktobarskim izborima.

Kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da će ovaj politički blok pobediti na oktobarskim opštim izborima.

"Entuzijazam Vukote Govedarice i moje iskustvo biće puno bolja kombinacija u odnosu na ono što nudi druga strana, a to su kandidati za predsednika RS Željka Cvijanović i Milorad Dodik. Oni su dugo u vlasti i sve bi ostalo isto, ako bi oni pobedili", rekao je Ivanić.

Lider SDS-a i kandidat za predsednika RS Vukota Govedarica rekao je da je ubeđen da će Ivanić i on "uraditi lavovski posao".

"Ivanić protežira sigurnost, a ne konflikt i glas za njega je siguran glas za RS", kazao je on.

Narodnom demokratskom pokretu (NDP) će, kako je najavljeno, pripasti mesto premijera RS ili predsednika Narodne skupštine RS, ako opozicija pobedi na izborima.

Opšti izbori u BiH održaće se 7. oktobra. Glavni protivkandidati Ivaniću i Govedarici su Milorad Dodik i Željka Cvijanović iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Lider NDP-a Dragan Čavić je potvrdio je da će predstavnici opozicije prisustvovati sutrašnjoj sednici kolegija parlamenta RS, a nakon toga odlučiti da li će prisustvovati posebnoj sednici, koju je inicirao Dodik, tražeći da se povuče izveštaj vladine Komisije o Srebrenici usvojen još 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: