"Nema više ratovanja u zdravstvu Srbije"

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. Vladimir Đukić izjavio je da u zdravstevnom sistemu Srbije više nema "ratovanja".

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

14:17

Foto: Thinkstock

Kako je rekao, konačno je postignuta "harmonija" između Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravlja i uspostavljena hijerarhija u zdravstvenim centrima.

Govoreći o rezultatima strateške reforme zdravstva u Srbiji, Đukić je izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučicu što je podržao transplatacioni program, koji je, kako kaže, 18 godina bio mrtav.

''Značajnije od novih pločica u Urgentnom centru je i to što je pružena šansa da se više od 100 studenata medicine zaposli u zdravstevnim ustanovama, što su doktorantima plaćene doktorske studije i što je država omogućila da dovodimo stručnjake iz inostranstva i da se naša prijateljstva stečena van Srbije ostvare ovde na dobrobit pacijenata'', rekao je Đukić u razgovoru sa predsednikom Vučićem koji je danas u pratnji ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ministra policije Nebojše Stefanovića i članova Ministarstva obišao Urgentni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: