"Dobro je što Pacoli nije posetio Sandžak"

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kaže da je dobro što ministar spoljnih poslova Kosova Bežet Pacoli nije posetio Sandžak, jer je na taj način smanjena šteta.

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

19:36

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Bolje je što se poseta nije dogodila, šteta je napravljena za Sandžak, nije trebalo da dođe do poziva, ali je dobro što smo se bavili kontrolom štete, pa je ona smanjena", rekao je Ljajić upitan da prokomentariše poziv koji je predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin uputio Pacoliju da poseti Novi Pazar i druge opštine Sandžaka 21. i 22. jula.

Tokom gostovanja na TV Prva gde je pričao o koracima koje će ministri regiona poduzeti zbog zaštitnih mera Prištine za uvoz kukurza, voća i povrća, ministar trgovine ocenio je da bi se da je došlo do Pacolijeve posete svi danima bavili porukama koje je poslao.

Prema njegovim rečima, zbog svega toga Sandžak je bio na naslovnim stranama, ali po lošem a ne po dobrom.

"Zbog tog poziva svi zajedno smo izgubili, Sandžak je izgubio", rekao je Ljajić.

Potredsednik Vlade Kosova i ministar spoljnih poslova nije dobio dozvolu od Beograda da poseti Novi Pazar i Sandžak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: