"Priština da prekine ćutanje o ubistvu srpskih žetelaca"

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, povodom godišnjice ubistva srpskih žetelaca, saopštio da je zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, pred očima međunarodne zajednice su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni.

"Od predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini, koji nečinjenjem zapravo štite teroriste, zahtevam da prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji', ističe se u saopštenju.

Đurić je dodao da porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca.

On je napomenuo da odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

"Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima naših sunarodnika, ali i istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu", istakao je Đurić.

Sutra će u selu Staro Gracko kod Ljipljana biti obeleženo 19 godina od ubistva 14 Srba, Žetelaca.

Politika

"Krećemo iz Šapca..."

Lider "Zajedno za Srbiju" i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da će osnivači "Saveza za Srbiju" tokom avgusta razgovarati sa građanima širom zemlje.

Politika utorak 31.07. 13:21 Komentara: 3
strana 1 od 205 idi na stranu