"Putin ne bi trebalo da očekuje poziv..."

Ruski predsednik Vladimir Putin ne bi trebalo da očekuje poziv da se obrati Kongresu ukoliko bude posetio Vašington tokom jeseni.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

To je izjavila Ešli Strong, portparolka predsedavajućeg Predstavničkog doma američkog Kongresa Pola Rajana.

Rajanova portparolka rekla je da je "Nensi Pelozi jedina osoba koja priča o pozivanju Putina da se obrati Kongresu", što AP ocenjuje kao udarac na liderku demokrata u Predstavničkom domu koja je rekla da Rajan mora jasno da kaže da Putin neće biti pozvan da se obrati Kongresu, ukoliko dođe u Vašington.

Agencija navodi da je u međuvremenu Dejvid Pop, portparol lidera republikanske većine u Senatu Miča Mekonela, krako izjavio da "ne postoji poziv iz Kongresa" za Putinovo obraćanje.

Pelozijeva je, reagujući na plan Bele kuće da na jesen ugosti Putina, kazala da je Putin "tiranin i siledžija" kojem se Tramp "preplašeno ulizuje".

AP prenosi da je ona oručila da "nije mogla da veruje" kada je čula da je Tramp od savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džona Boltona zatražio da pozove Putina u američku prestonicu.

Pelozijeva je Putina nazvala "tiraninom i siledžijom" i kazala da je Trampovo "preplašeno ulizivanje pred Putinom sramota i ozbiljna pretnja po američku demokratiju".

AP podseća da se šefovi stranih država ponekad obraćaju Kongresu prilikom poseta Vašingtonu.

Pelozijeva je rekla da odluku o pozivu na zajedničku sednicu Predstavničkog doma i Senata treba da donesu zajedno demokrate i republikanci.

Ona je ocenila da Putinovi "napadi koji i dalje traju na američke izbore i zapadne demokratije" zaslužuju jednoglasnu osudu međunarodne zajednice "a ne VIP ulaznicu u prestonicu američke nacije".

Svet

CAR: Ubijeni ruski novinari

Rusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je smrt trojice ruskih građana sa novinarskim dokumentima u Centralnoafričkoj republici (CAR), preneo je TASS.

Svet utorak 31.07. 21:27 Komentara: 0
strana 1 od 464 idi na stranu