"Povratak" Dejana Anđusa – kolumnom o Vučiću, Đilasu...

Više od godinu dana od hapšenja zbog sumnje da je od jednog biznismena tražio reket, Dejan Anđus se oglasio u javnosti i to kolumnom u listu Alo.

Izvor: B92

Subota, 21.07.2018.

10:05

screenshot

Autor političko-sportske emisije koja se emitovala na TV Kopernikus je u tekstu prognozirao da će Aleksandar Vučić ostati na vlasti još dve decenije.

“Nisam pametan šta da napišem. Ne bavim se bilo kakvim novinarstvom više od godine, a zgadila mi se ova profesija, od koje i inače dugo ne živim. Politički je sve rešeno u Srbiji za narednih barem 20 godina. Još jedan mandat, pa još dve vlade. Ima smelosti da reši ono pto drugi nisu smeli ili hteli ili umeli“, napisao je Anđus.

U tekstu je dodao i da od opozicije samo Dragan Đilas ima težinu.

“Moga bih da završim već tekst, glupo je, pošto sam sve već rekao. Možda sam mrtav kao Anđus, ali sam ipak još Anđus i dovoljno sve znam od ključnih stvari“, dodao je.

Takođe, pisao je da u “četvoricu velikih prijatelja ubraja braću Vučić, poslanika SNS Vladimira Đukanovića i Dragana Đilasa.

“I šta bi još trebalo da napišem? Ko je ponudio pomoć kada sam završio na ulici, da ne kažem još gde i kako? Ponudili su Vuk i Danica Drašković, ponudio je prvog dana odmah Dragan Đilas i još jedna osoba. Napisao sam sve, pa vi pogađajte još ko. I šta“, dodao je Anđus i istakao da ga je “predsednik Republike zaposlio bar četiri puta u životu“.

Podsetimo, Anđus je u poslednjim izdanjima emisije “KCN-Sport“ najavio “otvaranje“, ali je nedugo zatim emisija suspendovana, kako je navedeno, zbog preuređenja studija, da bi potom autor bio uhapšen, što su zabeležile i kamere medija bliskih vlasti.

U međuvremenu, okončan je i sudski proces u kom je predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović bio optužen za nanošenje telesnih povreda Anđusu. On se nije pridružio krivičnom gonjenju Čovića, a rezultat svega je oslobađajuća presuda za nekadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: