LDP osudila vređanje Milojka Pantića u Skupštini Srbije

LDP je osudila vređanje novinara Milojka Pantića u Skupštini, zbog čega zahteva hitnu reakciju predsednice Narodne skupštine i novinarskih udruženja.

Izvor: Beta
Podeli

"Napad i najprizemnije uvrede koje je narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić koristio tokom skupštinske rasprave vređajući novinara Milojka Pantića predstavljaju narušavanje dostojanstva Skupštine i nastavak napada na ljude suprotnog političkog opredeljenja", navodi se u saopštenju.

LDP je zatražio hitnu reakciju predsednice Skupštine zato što je Atlagić Pantića nazvao "ludakom i bitangom", na šta niko od ljudi koji vode Skupštinu "nije reagovao".

"Svedoci smo da je rasprava u Skupštini svedena na primitivni obračun pojedinih poslanika vladajuće većine sa onima koje smatraju za političke protivnike i poslednji je momenat da se spreči rušenje ugleda ove institucije na čijim zasedanjima možete čuti najprostačkije uvrede nedostojne onoga što parlament predstavlja", navodi se u saopštenju.

LDP navodi da je Atlagić iskoristio svoje vreme za raspravu o amandmanima da napadne gospodina Pantića, "debatujući sa jednim njegovim novinskim člankom", u kojem je on "izneo svoje mišljenje o trenutnoj vlasti" i da je Pantić "već nekoliko nedelja meta prljave kampanje koju su započeli tabloidi".

"Umesto civilizovanog odgovora dobio je brojne uvrede na koje svi ćute, valjda mireći se sa tim da je u javnom životu ove zemlje sve postalo normalno i prihvaćeno", kazao je LDP.

strana 1 od 205 idi na stranu