LDP osudila vređanje Milojka Pantića u Skupštini Srbije

LDP je osudila vređanje novinara Milojka Pantića u Skupštini, zbog čega zahteva hitnu reakciju predsednice Narodne skupštine i novinarskih udruženja.

Izvor: Beta

Subota, 21.07.2018.

15:21

LDP osudila vređanje Milojka Pantića u Skupštini Srbije

"Napad i najprizemnije uvrede koje je narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić koristio tokom skupštinske rasprave vređajući novinara Milojka Pantića predstavljaju narušavanje dostojanstva Skupštine i nastavak napada na ljude suprotnog političkog opredeljenja", navodi se u saopštenju.

LDP je zatražio hitnu reakciju predsednice Skupštine zato što je Atlagić Pantića nazvao "ludakom i bitangom", na šta niko od ljudi koji vode Skupštinu "nije reagovao".

"Svedoci smo da je rasprava u Skupštini svedena na primitivni obračun pojedinih poslanika vladajuće većine sa onima koje smatraju za političke protivnike i poslednji je momenat da se spreči rušenje ugleda ove institucije na čijim zasedanjima možete čuti najprostačkije uvrede nedostojne onoga što parlament predstavlja", navodi se u saopštenju.

LDP navodi da je Atlagić iskoristio svoje vreme za raspravu o amandmanima da napadne gospodina Pantića, "debatujući sa jednim njegovim novinskim člankom", u kojem je on "izneo svoje mišljenje o trenutnoj vlasti" i da je Pantić "već nekoliko nedelja meta prljave kampanje koju su započeli tabloidi".

"Umesto civilizovanog odgovora dobio je brojne uvrede na koje svi ćute, valjda mireći se sa tim da je u javnom životu ove zemlje sve postalo normalno i prihvaćeno", kazao je LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: