"Tramp se preplašeno ulizuje tiraninu i siledžiji Putinu"

Liderka Demokratske partije u Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelozi izjavila je da je Putin "tiranin i siledžija" kojem se Tramp "preplašeno ulizuje"

Izvor: Tanjug

Petak, 20.07.2018.

22:44

Foto: GettyImages

To je bila reakcija Nensi Pelozi na plan Bele kuće da na jesen ugosti predsednika Rusije Vladimira Putina.

AP prenosi da je Pelozijeva rekla da predsedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan mora jasno da kaže da Putin neće biti pozvan da se obrati Kongresu, ukoliko dođe u Vašington.

Navodi se da je Pelozijeva poručila da "nije mogla da veruje" kada je čula da je Tramp od savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džona Boltona zatražio da pozove Putina u američku prestonicu.

Pelozijeva je Putina nazvala "tiraninom i siledžijom" i kazala da je Trampovo "preplašeno ulizivanje pred Putinom sramota i ozbiljna pretnja po američku demokratiju".

AP podseća da se šefovi stranih država ponekad obraćaju Kongresu prilikom poseta Vašingtonu.

Pelozijeva je rekla da odluku o pozivu na zajedničku sednicu Predstavničkog doma i Senata treba da donesu zajedno demokrate i republikanci.

Ona je ocenila da Putinovi "napadi koji i dalje traju na američke izbore i zapadne demokratije" zaslužuju jednoglasnu osudu međunarodne zajednice "a ne VIP ulaznicu u prestonicu američke nacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: