Sirijski pobunjenici pristali da predaju uporišta

Sirijski pobunjenici pristali su da svoja poslednja uporišta u proviinciji Kuneitra, na jugozapadu zemlje, predaju vladinim snagama, javljaju mediji u Damasku.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.07.2018.

06:58

Sirijski pobunjenici pristali da predaju uporišta
Ilustracija: Getty Images

Sporazumom sa pobunjenicima, koji su potvrdili opozicioni aktivisti, sirijskoj vladi će se omogućiti da uspostavi svoj autoritet duž linije prekida vatre sa Izraelom, prvi put od izbijanja gradjanskog rata 2011. godine.

Kako prenosi AP, konvoj autobusa stigao je u Kuneitru u četvrtak uveče, da bi borce, aktiviste i stanovništvo koje ne želi da prihvati uslove predaje, evakuisali do oblasti u severnoj Siriji koja su još pod kotrolom pobunjenika.

AP prenosi da je ogranak Islamske države, koja nije u sastavu grupacija koje su sa vladom postigle sporazum, i dalje drži mali deo te teritorije.

U četvrtak je, u drugom delu Sirije, evakuasano više od 7.000 civila i boraca iz dva šiitska sela lojalna vladi.

Radi se o selima Al Fua and Kefraja, u provinciji Idlib, na severozapadu Sirije, koja su već tri godine pod kontrolom opozicije, a zauzvrat je vlada iz zatvora pustila stotine pobunjenika, javljaju državni mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: