Kamerun: Isplivao snimak ubistva, uhapšeni vojnici

U Kamerunu uhapšena četiri vojnika zbog sumnje da su ubili dve žene i dvoje dece na severu zemlje, gde se vojska bori protiv džihadističke grupe Boko Haram.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.07.2018.

06:42

Kamerun: Isplivao snimak ubistva, uhapšeni vojnici

Kako navodi Rojters, video snimak incidenta, koji je deljen "desetinama hiljada puta" na Tviteru od kako se pojavio prošle nedelje, izazvao je negodovanje međunarodne zajednice.

"Četiri vojnika su uhapšena u nedelju. Oni su osumnjičeni da su izvršili pogubljenja na snimku", rekao je vojni oficir u najsevernijoj konstitutivnoj pokrajini Kamerona, u blizini granice s Nigerijom.

Prema navodima drugog bezbednosnog izvora, tri vojnika su prebačena u prestonicu Kamerona Jaunde, dok se četvrti i dalje nalazi u Marui, prestonici najsevernije pokrajine.

Portparol Vlade Kameruna Isa Čiroma Bakari prvobitno je opisao snimak kao "lažne vesti" i rekao da muškarci na snimku, koji su nosili vojne uniforme, izgleda nisu bili vojnici Kameruna.

On je, ipak, rekao da će vlada pokrenuti istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: