Hoće li doći Pacoli? Beogradu "se javlja da neće" / VIDEO

I dalje nije poznato da li će se Bedžet Pacoli, odazvati na zvaničan poziv Sulejmana Ugljanina, i za vikend posetiti Novi Pazar.

Izvor: prva
Podeli
screenshot/Prva
screenshot/Prva

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, kaže, da se njemu javlja, da do tog susreta neće doći.

Bedžet Pacoli, ministar u vladi Kosova, kaze da ne poznaje planinske puteve do Beograda, i da je poseta Novom Pazaru moguća samo ukoliko je zvanična.

“Pozvan sam kao ministar spoljnih poslova i ne pada mi na pamet da idem bez odobrenja institucija Republike Srbije, posebno ne planinskim putevima, kao neki”, rekao je Pacoli.

A šta ako se Pacoli odazove na zvaničan poziv predstavnika Bošnjačkog nacionalnog veća, i za vikend, u svojstvu ministra spoljnih poslova Kosova, ipak poseti Novi Pazar?

“Meni se nešto čini da do toga neće doći. Meni se javlja da neće”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ja sam ministar i jednom i drugom akteru najavljenog susreta , kaze ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Uz ocenu da je ovo, još jedna, u nizu provokacija.

“Samo provokacija sa željom da Srbija reaguje oštro”, rekao je Dačić.

Sve je počelo pozivom predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, Sulejmana Ugljanina, upućenom ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju, da poseti Novi Pazar.

Kako zvanični Beograd nije pitan, a ni saglasan sa ovom posetom, spekulisalo se da će Pacoli ukoliko dođe u Novi Pazar biti uhapšen. I nema odgovora da li će do hapšenja doći ili ne.

Vlasti u Srbiji poručuju da neće nasesti na provokacije, i neće dozvoliti da je bilo ko, na bilo koji način, Srbiju destabilizuje.

Kosovo

strana 1 od 90 idi na stranu