Hrvatske glumice "na udaru" jer su kritikovale Tompsona

Hrvatska glumica Nataša Janjić kritikovala je nastup Marka Perkovića Tompsona na dočeku fudbalera. Sada je ona “na udaru“.

Izvor: index.hr

Petak, 20.07.2018.

18:42

Hrvatske glumice
screenshot/HRT

“Mi volimo us*at pred kraj. Takvi smo neopisivo“, napisala je ona na Fejsbuku, a u raspravu su se onda uključili mnogi, između ostalog i njene koleginice Lana Barić i Jelena Veljača.

“Ja sam malo u šoku kako je off tune“, napisala je Veljača, a Tompson je zasmetao i Lani Barić.

“Malo je falilo da pobedimo i u dočeku, ali protivnik je bio jači“, navela je ona.

Zbog ovih reči, Tompsonovi obožavatelji žestoko su napali ove tri glumice na društvenim mrežama, desničarski portali su objavili niz članaka u kojima se etiketiraju na uvredljive načine.

Zbog toga se oglasila i Aleksandra Kolarić, stručnjak za komunikaciju SDP-a koja je zgrožena mržnjom i pretnjama koje su upućene glumicama.

“Već četiri dana traje neopisivo prostačko vređanje, verbalno nasilje i pretnje koje na društvenim mrežama u Hrvatskoj doživljavaju tri žene. Već četiri dana na Fejsbuku dobijaju gomilu uvreda sa različitih anonimnih ili neanonimnih profila. Videla sam deo tih poruka. Radi se o bolesno primitivnom govoru, radi se o komunikaciji iz kanalizacije. Smučilo mi se. Pomisliš šta s tim ljudima ne valja da u sebi nose takav bes, prostakluk, mržnju i zavist? Koliko je jada sabijeno u nekome ko ima potrebu najodvratnije da se prostački iživljava nad drugom osobom? A šta su te žene učinile? One su javne osobe koje su se usudile javno da izraze mišljenje drugačije od mišljenja većine. Dakle, te tri žene napisale su da smatraju da je Tompson u ponedeljak promašio melodiju na Trgu. Njihovi Fejsbuk komentari su ubrzo objavljeni na portalima, a s obzirom da se radi o javnim osobama, linč na društvenim mrežama je krenuo. I traje već četvrti dan. Činjenica da se radi o ženama, i obično u ovim krajevima, samo podjari besnu rulju na još jače vređanje i pretnje. Sme li u Hrvatskoj da se javno kritikuje Tompson, a da to ne izazove verbalnu hajku? Sme li u Hrvatskoj danas javno da se kritikuju fudbaleri koji su osvojili srebro, a da to ne izazove verbalnu hajku? Prema linči koji se dogodio ovim ženama, očito ne sme. Jer nije normalno da u našem društvu zbog kritičkog stava o pevaču usledi verbalno nasilje, salva najgorih uvreda i pretnji. Nije normalno. Ne, to nije demokratija, to je mržnja i trovanje društva. Ne, to nije diskusija, to je mržnja. Oni koji misle da ih se ne tiče jer se to događa nekom drugom, nekim javnim ličnostima, nekim tamo ženama, nekim s kim ne dele ništa zajedničko, nekim s drugačijim stilom života, pogrešno misle. Koncentrični krugovi mržnje u nekom društvu, a o tome se ovde radi, uvek se sve jače šire. Ako ovaj trend mržnje totalitarno odgojenih umova ne zaustavimo, zahvatiće i mnoge koji sada nemaju ni srca ni pameti da osude još jedan linč kojem su izložene neke tri žene. Vi koji ste čuli za to i ćutite? Vi koji to prećutno odobravate? Zaista mislite da vas se to ne tiče?“, napisala je ona na Fejsbuku.

Među bujocom uvreda upućene glumicama nalazi se i da one “mrze sve hrvatsko“, da su “glumice postale preko kreveta“, a to su samo neki od komenatara, prenosi “Index.hr“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: