"Čovek kad umre, nije vlasnik bilo čega, pa ni organa"

Skupština raspravlja o Predlogu zakona o presađivanju ljudskih organa. O jučerašnjoj sednici još se govori, a povod je izjava poslanika Aleksandra Martinovića.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

13:51

screenshot

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović naveo je zašto bi ovaj zakon trebalo usvojiti.

“Čovek kada umre, dakle tog momenta više nije vlasnik bilo čega, pa nije vlasnik ni svojih organa“, rekao je on.

Zbog ove izjave reagovali su i pojedini opozicionari na društvenim mrežama.

“Postisao sam saglasnost i postao dobrovoljni donor organa pre nekoliko godina (zajedno sa Rodoljubom Šabićem), ali to je bila moja volja... Oni jednostavno sve, ali baš sve upropaste“, napisao je lider PSG Saša Janković.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović dao je svoje objašnjenje kao pravnik.

“Kao pravnik. Zaostavština pokojnika nije strvina, pa ni njegovo telo, kako je definiše Aleksandar Martinović. Prema telu preminulog još od starih Egipćana gaji se poseban kult. Da ne spominjem običaje u Srbiji. Niko do sada nije tako oskrnavio taj kult kao gospodin Martinović“, napisao je Veselinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: