Kraljičino "vođenje ratova broševima" - epizoda Tramp

Utisci o poseti Donalda Trampa Velikoj Britaniji su se slegli, a tamošnji mediji skreću pažnju na to šta je kraljica htela da poruči nakitom koji je nosila.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.07.2018.

21:35

Kraljičino
Foto: GettyImages

Predsednik SAD Donald Tramp bio je u trodnevnoj poseti Velikoj Britaniji tokom prošle nedelje.

Pojavio se niz teorija o kraljičinom izboru različitih broševa tokom Trampove posete Britaniji, a oštro oko posmatrača primetilo je da je kraljica (92) sa najdužim stažom na prestolu, koja ne iskazuje svoj politički stav, nakitom pokazala ne baš pozitivan odnos prema kontroverznom predsedniku, prenosi "Independent".

Inače, za kraljicu dobri poznavaoci prilika tvrde da je majstor u "vođenju ratova broševima".

Iako prvog dana Trampove posete Britaniji nije bio predviđen njegov sastanak sa kraljicom ona je već na dan kada je on stupio na tlo Britanije, nosila broš koji joj je poklonio bivši predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel. To se vidi na slici kraljice sa kentenberijskim nadbiskupom i velikim imamom Al-Azarom.

Drugog dana posete američkog predsedničkog para Britaniji kraljica je primila Donalda i Melaniju Tramp u zamku Vindzor.

Tramp je tada, kako se navodi, optužen da je prekršio kraljevski protokol dvaput za nekoliko minuta jer joj nije iskazao naklon i jer je hodao ispred nje te je ona morala da trči za njim.

Osim toga, Tramp je dozvolio da ga kraljica čeka. Plavu odevnu kombinaciju kraljice toga dana krasio je broš sa palminom granom koju je njena majka Elizabeta I nosila na sahrani svog supruga kralja Džordža I.

Korisnici na društvenim mrežama uvereni su da brošem koji ukazuje na žalost odražava kraljičin stav prema Trampu.

U subotu, trećeg dana Trampovog boravka u Britaniji, kraljica je tokom susreta za belgijskim kraljevskim parom, nosila broš sa safirom koji je poklon od Kanade iz 2017. godine sa kojom je Tramp u međuvremenu u napetim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: