Skandal trese Pariz: Makronov pomoćnik tukao demonstranta

Pariz -- Pomoćnik francuskog predsednika Emanuela Makrona zadužen za bezbednost tukao je mladog učesnika prvomajskih protesta pri čemu je nosio policijski šlem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

To se otkrilo tek nedavno, objavljivanjem video-snimka, a zbog ovog incidenta je suspendovan na dve nedelje, rekao je danas Makronov portparol.

Opozicioni lideri i deo javnosti, međutim, kritikuju Makrona jer smatraju da je kazna za ovakvo ponašanje njegovog pomoćnika Aleksandra Benale preblaga, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak protesta na kojem se vidi kako Benala vuče jednu ženu, a potom tuče mladića na zemlji, prenosi AP.

U odgovoru na kritike javnosti, portparol Jelisejske palate rekao je danas da je suspenzija bez plate i promena nadležnosti Aleksandra Benale, "najteža" koja je ikada naložena u predsedničkoj palati.

"Pomoćnik Aleksandar Benala dobio je dozvolu da protestima prisustvuje samo kao posmatrač. On je, očito, delovao izvan okvira svojih ovlašćenja. Odmah ga je pozvao šef predsednikovog kabineta i suspendovao ga na 15 dana. To je kazna za neprihvatljivo ponašanje", saopštio je portparol Bruno Rože-Peti.

Uz to, neimenovani pravosudni zvaničnik izjavio je da je pokrenuta preliminarna istraga zbog "nasilja koje je sproveo neko ko je zadužen za misiju u javnoj službi", između ostalog.

Svet

CAR: Ubijeni ruski novinari

Rusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je smrt trojice ruskih građana sa novinarskim dokumentima u Centralnoafričkoj republici (CAR), preneo je TASS.

Svet utorak 31.07. 21:27 Komentara: 0
strana 1 od 464 idi na stranu