"Taj papir je vrlo ozbiljan papir..." / VIDEO

Nakon runde dijaloga u Briselu da je očigledno da dolazi doba dugih razgovora, mučnih, loših vesti, da bi na kraju bilo "potpisano ono što mora biti potpisano".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.07.2018.

18:20

Getty Images

To je rekao predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

"Biće jako teško i jako dugo i sva ta očekivanja da će se sve završiti za par meseci su preterana", uveren je Janjić.

Kaže da je sada vreme za neko novo održivo rešenje do 15 godina.

Upitan šta je pisalo na našem papiru koji je juče predat, ako se pretpostavi da je prištinska strana "zahtevala priznanje Kosova", Janjić kaže da je vreme da srpska javnost zna šta oni pišu.

"Taj papir je vrlo ozbiljan papir i ne treba ga se stideti i ima potpuno legitimna prava da je preduslov za bilo kakav napredak, da li je to statut zajednica ZSO, a posle hapšenja Marka Đurića ima tu i nekih drugih principa", rekao je Janjić gostujući na Prvoj TV.

Govoreći o temama koje bi se mogle naći na papiru prištinske strane, Janjić kaže da priznanje i stolica u UN nisu deo te priče, odnosno da to uopšte nisu teme za dijalog koji se vodi u Briselu, već za dijalog između velikih sila, a da, kako kaže, i u Beogradu i u Prištini time "bacaju prašinu u oči", javnosti.

Janjić ocenjuje i da jučerašnji razgovor Vučiha, Tačija i Mogerini, nije dovoljno iskorišćen da se govori o onome što je tema, odnosno o papirima koje su predale obe strane za takozvani sveobuhvatni sporazum o normalizaciji, već da su se sve tri strane više okrenule ličnim interesima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: