Tužilaštvo: Nema rupa od metaka; Cvetković: Nije taj auto

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je da na automobilu novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića pregledom nisu uočena oštećenja niti rupe od metaka.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

18:50

Tužilaštvo: Nema rupa od metaka; Cvetković: Nije taj auto

On tvrdi da su rupe nastale kada su nepoznate osobe u sredu uveče pokušale da ga ubiju paljbom iz automatskog oružja.

U saopštenju izdatom nakon saslušanja Cvetkovića, tužilaštvo je navelo da je po njegovoj prijavi da su na njega pucali iz vozila u pokretu zatražilo da dođe u svojstvu građanina i da izjavu o tvrdnjama koje je izneo u medijima.

"Cvetković je, između ostalog, nadležnom tužiocu izjavio da je 'spreman da da dodatna pojašnjena, ali da mu je potrebno tri do četiri dana kako bi informacije dostavio nadležnom tužiocu'", navodi se.

Tužilaštvo je, takođe, naveo da je Cvetković odbio poligrafsko testiranje, nakon čega je otišao kući.

Cvetković je ranije izjavio da je na njega u sredu uveče nepoznata osoba pucala iz automatskog oružja i da je njegov suvozač uzvratio paljbu iz pištolja.

On je naveo da su na njegovim kolima nastala oštećenja i da su vidljive rupe od metaka.

Cvetković je ranije prijavio da je bio otet nekoliko dana, dok je u međuvremenu doživeo i jedan fizički napad u kafiću.

On je odbacio kao "notornu laž" saopštenje Višeg tužilaštva u Pančevu u kome se navodi da na automobilu koji je vozio a na koji su po njegovim rečima, pucale poznate osobe, nisu pronađene rupe od metaka.

"Policija je pregledala automobil mog oca, koji sinoć nisam vozio, niti je na taj automobil pucano", kazao je Cvetković agenciji Beta.

On je kazao da se pucnjava dogodila dok je vozio automobil u vlasništvu osobe koja je zaposlena u službama bezbednosti Srbije, a koja se u tom momentu nalazila na suvozačkom mestu.

Cvetković je odbacio i navode Tužilaštva da nije želeo da se podvrgne testiranju na poligrafu, i rekao da će to učiniti onog momenta kada se povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, poligrafskom testiranju podvrgne i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je ranije danas da na automobilu novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića pregledom nisu uočena oštećenja niti rupe od metaka, za koje on tvrdi da su nastale kada su nepoznate osobe u sredu uveče pokušale da ga ubiju paljbom iz automatskog oružja.

"Cvetković je, između ostalog, nadležnom tužiocu izjavio da je spreman da da dodatna pojašnjena, ali da mu je potrebno tri do četiri dana kako bi informacije dostavio nadležnom tužiocu'", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je navelo i da je Cvetković odbio poligrafsko testiranje, nakon čega je otišao kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: