Četiri godine kasnije – šta će biti sa Šarićem? / VIDEO

Očekivalo se da suđenje Darku Šariću za šverc kokaina i pranje novca, barem kako je najavljivano, bude rutina.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

18:42

Četiri godine kasnije – šta će biti sa Šarićem? / VIDEO

Međutim, četiri godine posle njegove predaje, suđenje za trgovinu drogom vraćeno je na početak.

Kada je tog 18 marta 2014 godine najtraženiji begunac i narko diler sa ovih prostora Darko Šarić, sproveden u Srbiju, očekivalo se mnogo. Prvo njegova osuda, ali i da na videlo izađe sa kim je sve bio povezan, odnosno ko mu je omogućio ulaganja, i pranje pljavog novca.

U Srbiji mu se sudi za šverc kokaina, pranje novca, a postupak za falsifikovanje dokumenata je zastareo. Najveći problem odbrani Darka Šarića predstavlja svedočenje Šarićevog druga iz detinjstva i kasnije saučesnika, Nebojše Joksovića, koji je postao svedok saradnik.

Ali, u ponovljenom postupku dolazi do obrta.

U međuvremenu je raketnim bacačem nekoliko puta gađana imovina Nebojše Joksovića, a u julu 2012. godine bombom podmetnutom u kola, ubijen mu je brat od strica Radojica Joksović.

U Sloveniji je 15 saradnika Darka Šarića, doduše nepravosnažno osuđeno na ukupno 85 godina zatvora. Slovenački sud prvo je odbacio, ali je kasnije kao dokaz prihvatio presretnute razgovore članova Šarićevog narko kartela.

Posle svega, presude nema samo u Srbiji, a odbrana Darka Šarića osporava transkripte tih razgovora pred našim pravosuđem, iako je Srbija i inicirala međunarodnu akciju Balkanski ratnik.

Prvostepenu osuđujuću presudu Šariću od 20 godina zatvora oborio je Apelacioni sud obrazloženjem o bitnim povredama odredaba krivičnog postupka. Od trojice sudija, dvojica su glasala za, a ubrzo potom tročlano veće ostaje bez dvojice sudija .

Sve ovo moglo bi da se podvede pod kontoverze koje prate ovo suđenje, i za koje mnogi koji ga prate kažu da se ono namerno odugovlači. Činjenica je da je samo u godinu dana bilo odloženo više od 20 ročišta. Šarić je u međuvremenu vratio punomoćje svojim advokatima koje im je u jednom trenutku oduzeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: