Novinar iz Bele Crkve tvrdi da su na njega pucali

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković tvrdi da su nepoznate osobe pucale na njega u sredu uveče zbog čega je ponovo dobio policijsko obezbeđenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

12:05

Novinar iz Bele Crkve tvrdi da su na njega pucali
Screenshot

Zatim ga je, kako tvrdi, policija privela da da izjavu u svojstvu građanina.

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Pančevu agenciji Beta je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak.

"Povodom informacija koje su objavljene u medijima da je pucano na automobil u kojem se nalazio novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, VJT u Pančevu je formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak u kojem će se Policijskoj upravi Pančevo staviti zahtev za prikupljanje obaveštenja i zatražiti provera svih informacija objavljenih u medijima", piše u saopštenju koje je dostavljeno Beti, a koje je potpisala portparolka VJT Slavica Crveni Bubnjević.

Stefan Cvetković je agenciji Beta jutros rekao da je nakon sinoćne pucnjave dobio policijsko obezbeđenje, a potom i da ga je policija oko 11 sati privela uz obrazloženje da treba da da izjavu u svojstvu građanina.

On je sinoć agenciji Beta rekao da su nepoznate osobe u blizini Bele Crkve pucale na automobil koji je vozio. Cvetković je ispričao da je sinoć oko 21 sat iz automobila koji se kretao iza njega neko otvorio vatru, kako je rekao, "iz automatskog oružja".

On je dodao da je prijatelj koji je u njegovom automobilu sedeo na mestu suvozača bio naoružan i uzvratio je paljbu, nakon čega se drugi automobil zaustavio.

Cvetković je danas agenciji Beta rekao da je taj prijatelj zapravo osoba iz "bezbednosnih struktura Srbije", sa kojom se on našao kako bi mu ta osoba dala podatke o nelegalnom skladištenju opasnog otpada u Srbiji. Dodao je da ne može isključiti mogućnost da su pucali na njegovog suvozača a ne na njega.

Cvetković je sinoć rekao da ni on ni njegov saputnik nisu povređeni, a da je na automobilu vidljivo nekoliko rupa od metaka.

Cvetkovića je u ponedeljak, 9. jula, jedna osoba u kafiću u Beloj Crkvi udarila metalnom šipkom u glavu.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je taj napad okvalifikovalo kao nanošenje lakih telesnih povreda a muškarac S.Z. koji je bio osumnjičen za to nedelo je sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom.

Cvetković je rekao da je "sramota" da se to delo kvalifikuje kao nanošenje lakih telesnih povreda jer mu je S.Z. metalnom šipkom "polomio lobanju", a potom je, kako tvrdi, pokušao i da ga pregazi automobilom.

On je najavio da će nastaviti krivično da goni S.Z. i izrazio čudjenje što će on biti pušten iz pritvora, s obzirom da je reč o osobi za koju Cvetković tvrdi da je na uslovnoj slobodi i da je od ranije poznat kao "diler droge".

S.Z. je i ranije pretio Cvetkoviću, zbog čega je i osuđivan. Cvetković je nakon tog napada tvrdio da mu je dva dana pre incidenta povučeno policijsko obezbeđenje, uz obrazloženje da je napravljena bezbednosna procena i da mu bezbednost nije ugrožena.

Pre toga, nestanak novinara Stefana Cvetkovića bio je prijavljen 13. juna kasno uveče, a visoki državni funkcioneri su 15. juna rano popodne saopštili da je pronađen.

Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao "nešto slično policijskoj znački".

Nadležni organi otvorili su nakon toga istragu protiv Cvetkovića zbog navodnog lažnog prijavljivanja otmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: