U čast Srbije ambasada SAD napravila spot / VIDEO

U čast sto godina od kako je na Beloj kući podignuta srpska zastava, američka ambasada u SAD pripremila je promotivni spot o Srbiji "Vi ste svet".

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/Youtube/Vi ste svet
Screenshot/Youtube/Vi ste svet

Podizanje srpske zastave je inače prvo podizanje bilo koje strane zastave na rezidenciji ameriških predsedika. Tu važnu godišnjicu srpsko-američkih odnosa proslavlja i Beograd i Vašington, a tim povodom u SAD će sledeće sedmice otputovati i ministar spoljnih poslova Srbije i premijerka Ana Brnabić.

U spotu koji je u čast Srbije i važne godišnjice u odnosima dve zemlje pripremila ambasada SAD u Beogradu prikazani su prelepi prizori iz Srbije, fotografije Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Novaka Đokovića, Vlade Divca..

"Ako se desi da je neko od vas svetu podario struju, da bez vas ne bi postojao telefon, da je neko od vas otkrio najveće tajne planete, da među vama ima onih koji su žrtvovali mnogo da bi osvojili sve... Ako se sve to desi, mogli bismo da kažemo da je vaša zemlja - zemlja ljudi i njihovih snova. Neki snovi počnu u Srbiji i menjuju živote do vas. Neki snovi iz Srbije promenili su čitav svet", navodi se, između ostalog, u spotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu