"Vlast ne može da istrpi kritiku"

Poslanik DS Balša Božović izjavio je da vlast na čijem je čelu Aleksandar Vučić ne može da podnese kritiku, čak ni na lokalnim medijima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.07.2018.

21:04

Božović je kao primer za to naveo zrenjaninsku televiziju KTV.

"Pritiscima na vlasnike televizije i članove njihovih porodica pokušavaju da uguše zrno slobode. Vučiću smeta sve od lokalnih do regionalnih, kablovskih medija i svega do čega građani mogu da dođu preko interneta", rekao je Božović.

On je u Skupštini Srbije na konferenciji za novinare lidera SNS uporedio sa turskim predsednikom Redžep Tajip Erdoganom i rekao da su to "dva najuplašenija diktatora", kao i da se u obe zemlje događa sličan scenario poput pritisaka na one koji misle drugačije.

"Nešto blaži je scenario u Srbiji, ali završiće se kao u Turskoj", rekao je Božović.

Govoreći o zrenjaninskoj televiziji, Božović je rekao da su oni neutralni i da danas ne postoje opozicioni mediji, te da su na KTV bili pozivani da gostuju predstavnici svih političkih stranaka.

Božović je poručio da će se DS boriti da se sloboda u Srbiji ne ugasi i da se "takve stvari" više ne dešavaju, te da će "telima braniti one koje fizički ugrožavaju ne bi li ugasili svakog ko misli drugačije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: