"Pojava Perkovića daje fašističkim stavovima legitimitet"

Centar Simon Vizental žestoko je osudio učešće hrvatskog ekstremno desničarskog muzičara Marka Perkovića Tompsona na dočeku fudbalera Hrvatske u Zagrebu.

Izvor: Beta

Sreda, 18.07.2018.

20:23

Foto: Screenshot

Centar Simon Vizental, koji se bori protiv antisemitizma i rasizma, opisao je Perkovića kao "ozloglašenog simpatizera pronacističkog hrvatskog režima za vreme Drugog svetskog rata čije pesme pozivaju na ubijanje srpske manjine", prenosi AP.

"Istaknuto pojavljivanje Perkovića na slavlju daje fašističkim stavovima legitimitet koji ne zaslužuju", navodi se u saopštenju.

Perković je ušao u autobus koji je vozio hrvatske fudbalere sa aerodroma do centra Zagreba gde im je priređeno slavlje povodom osvajanja drugog mesta na Svetskom prvenstvu u fudbalu nedavno završenom u Rusiji.

Muzičar je izveo nekoliko pesama na toj proslavi, a hrvatskim medijima je rekao da su ga članovi reprezentacije pozvali na slavlje.

Poznati lovac na naciste Efraim Zurof iz Centra Simon Vizental rekao je da Perković ne bi trebalo nigde da bude pozvan kao počasni gost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: