"A gde je predsednik Tramp bio tako popustljiv Putinu?"

Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je da ne vidi da je predsednik SAD Donald Tramp u Helsinkiju učinio ustupke predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Izvor: Beta

Utorak, 17.07.2018.

23:02

Foto: Tanjug, AP

On je istakao da veruje da Tramp to nije učinio ni kada je Ukrajina u pitanju jer nije priznao aneksiju Krima, ni oko ruskog gasovoda Severni tok 2, a da bezbednost Poljske garantuju dogovori sa nedavnog samita NATO u Briselu.

"A gde je on bio tako popustljiv, predsednik Tramp? Nisam to video, ni kada je u pitanju Severni tok 2, sve ranije njegove izjave su nedvosmisleno osuđivale severni gasovod. Ni u pitanju aneksije Krima pošto su se ranije čuli glasovi da će možda predsednik Tramp priznati aneksiju Krima, ništa takvo se nije desilo", kazao je danas premijer Moravjecki na konferenciji za novinare u Varšavi.Poljski premijer naglasio je da se nije ostvarila nijedna od glasina o eventualnim ustupcima Trampa Putinu ni u slučaju Ukrajine i sukoba u Donbasu.

"Ne vidim gde je on principijelno ili uopšte popustio na neki suštinski način. Dvojica lidera te dve neobično ključne zemlje su jednostavno ostali na svojim stavovima. Nažalost i predsednik Putin je ostao na svom stanovištu", kazao je Moravjecki.

Poljski premijer ocenio je da su SAD na tom sastanku Trampa i Putina ostvarile svoje, američke ciljeve.

"Naravno, američki ciljevi su američki ciljevi a poljski zadaci i ciljevi su poljski. Nas je ojačao sigurno samit NATO u Briselu i to što se dešavalo pre i posle samita NATO, tokom kojeg je ukazano da je bitno da se ojača istočno krilo NATO a nama je stalo prvenstveno do toga", rekao je Moravjecki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: