Pronađeno telo deteta, spaseno 165 osoba

Libijska obalska straža saopštila je da je kod obale istočno od Tripolija spasila 165 migranata uključujući 34 žene i 12 dece, i izvukli telo deteta.

Izvor: Beta

Utorak, 17.07.2018.

20:52

Pronađeno telo deteta, spaseno 165 osoba
Ilustracija: Tanjug / AP / Amel Emriæ

Portparol obalske straže Ajub Gasim rekao je da su migranti bili blokirani više od 60 sati u moru posle potapanja njihovog gumenog čamca u subotu.

On je rekao da su oni spaseni danas i da su odvedeni u pomorsku bazu u Tripoliju kao i da mnogi imaju teške opekotine od sunca.

Libijske vlasti pojačale su napore da zaustave priliv migranata, uz pomoć obuke i novca iz Evrope.

Libija je postala glavni tranzitni centar na putu za Evropu za ljude koji beže od siromaštva i građanskog rata drugde u Africi.

Trgovci ljudima koriste haos u Libiji nastao posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg vođe Muamera Gadafija 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: