Tramp: Iran je u krizi, posle moje odluke

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je Iran u krizi posle američkog povlačenja iz nuklearnog sporazuma i da SAD podržavaju proteste u Iranu.

Izvor: Beta/AFP
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Neredi su u svim gradovima (Iran), a inflacija raste", rekao je kasno sinoć Tramp u intervjuu za Foks njuz i dodao da iranske vlasti ne žele da njihov narod zna da imaju podršku SAD.

Tramp je rekao da su protesti u Iranu počeli kada je on u maju saopštio da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom koji su 2015. godine potpisale šest velike sile - SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Kina.

"Protesti su širom zemlje kao i neredi koji su izbili posle američkog polvačenja iz sporazuma. Videćemo šta će biti", rekao je Tramp američkoj televiziji posle prvog bilateralnog sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Helsiniku.

Američko povlačenje iz nuklearnog sporazuma i najava o povratku sankcija Iranu doveli su do slabljenja iranske valute kao i proteste Iranaca.

Svet

CAR: Ubijeni ruski novinari

Rusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je smrt trojice ruskih građana sa novinarskim dokumentima u Centralnoafričkoj republici (CAR), preneo je TASS.

Svet utorak 31.07. 21:27 Komentara: 0
strana 1 od 464 idi na stranu