"Strašna poruka ubistva – da nezavisni mogu biti ućutkani"

Švajcarski ambassador na Kosovu Žan-Iber Lebet rekao je da ubistvo Olivera Ivanovića upućuje strašnu, ali jasnu poruku.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

20:23

Mesto ubistva Ivanoviæa, Foto: B92

On je, prenosi portal KoSSev istakao da to znači da ljudi koji nastupaju i govore nezavisno mogu da budu ućutkani.

“A počinioci mogu računati na nekažnjivost… Od ubistva Ivanovića prošlo je tačno šest meseci i ne znamo kako će se istraga odvijati. Ovo je naročito teško za njegovu porodicu, koja želi da pravda bude zadovoljena, ali je takođe veoma teško za sve ljude koji žive na Kosovu koji nezavisno razmišljaju. Beznadežnost policije i pravosuđa na Kosovu potkrepljena je tišinom Beograda koji je pokrenuo istragu o ovom slučaju bez ikakvog rezultata do danas”, rekao je Lebet.

Lebet je takođe apelovao na nadležne da ulože dodatne napore, rasvetle ubistvo i kazne počinioce, jer ”ovakvi postupci ne smeju proći nekažnjeno“, kazao je.

”Mnogi ljudi, uključujući i mene, sećaju se Olivera Ivanovića kao nezavisne i jake osobe koja je izrazila svoje mišljenje bez obzira na potencijalnu štetu koju bi to moglo da mu izazove. U demokratskom društvu, svako treba slobodno da izrazi svoje mišljenje i da se ne plaši da bude ubijen zbog toga,“ zaključio je ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: