"Pobjeda": Planirano i ubistvo spevijalnog tužioca Katnića

Članovi kriminalne grupe koje pravosudni organi Crne Gore terete za planiranje više likvidacija,planirali su i ubistvi specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

11:57

Kako piše podgorička "Pobjeda", do ovih saznanja istražitelji su došli posredstvom svedočenja, koja su kasnije proveravali i potkrepili dokazima. List se poziva na izvore bliske istrazi i dokument o sprovodjenju istrage protiv članova kriminalne grupe.

Glavni specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić je ranije saopštio u nekoliko navrata da se protiv njega i Tužilaštva vodi "specijalni rat".

Dnevnik "Pobjeda" navodi da su članovi kriminalne grupe koji su bili zaduženi za praćenje crnogorskog, specijalnog tužioca poznavali njegove navike za koje je kasnije utvrđeno da su ih mogli znati jedino kroz neposredan, kontinuiran uvid u privatni život specijalnog tužioca.

Kako saznaje "Pobjeda", kriminalna grupa, prema navodima iz naredbe za istragu, formirana je pre godinu s ciljem vršenja više krivičnih djela u dogovoru sa Kotoraninom Igorom Vukotićem, koji prema policijskim evidencijama slovi za jednog od vodja "škaljarskog" klana.

Prema sumnjama istražitelja, Vukotić je stupio u kontakt sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem koji je angažovao više osoba koje su nameravale da ubiju bivše i sadašnje službenike bezbjednosnih službi: D.G, Z.L, D.K, kao i S.K, sina policijskog funkcionera.

Istražitelji imaju podatak i koliko je novca opredeljeno za pojedina ubistva. Egzekutori bi za ubistvo službenika ANB (Agencija za nacionalnu bezbjednost) dobili pola miliona evra, dok su glave ostalih bile ucenjene na po 200.000 evra. Ukupna suma koja je bila određena za likvidacije bila je pet miliona evra, navodi podgorički list.

Radulović je nedavno uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa još sedam pripadnika kriminalnih grupa planirao likvidacije policijskih inspektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: