"Holanđani pokušavaju da uhapse Filipa Koraća"

Holandska policija pokušava da uhapsi Filipa Koraća, još jednog bliskog saradnika Luke Bojovića, za kojeg postoje operativni podaci da je u njihovoj zemlji.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako pišu Večernje novosti, sumnja se da je i on pored Veljka Banovića, zvanog Votka, uhapšenog pre nekoliko dana u belgijskom gradu Antverpenu, organizovao prebacivanje kokaina iz holandskih luka ka ostalim zemljama Zapadne Evrope.

“Odavno se zna da se Bojović i pre hapšenja u Španiji, a pogotovo sada kada je u zatvoru, najviše oslanjao na njih dvojicu. Čovek od poverenja bio mu je i kum Dragoslav Miloradović, koji je nedavno ubijen u svojoj perionici na Karaburmi”, navodi beogradski list.

Dodaje se i su se stvari pogoršale u Bojovićevoj ekipi posle ubistva Gorana Tasića Gokčeta, kriminalca iz Vranja, koji je usmrćen u Amsterdamu, a navodno je važio za Koraćevog čoveka.

“Holandski mediji sada navode da se Banović dovodi u vezu sa Tasićevom smrću, ali i sa trgovinom narkoticima. U toku prošlonedeljne akcije, koju je sa operativnim podacima pomagala srpska policija, u delu Amsterdama gde je likvidiran Tasić uhapšen je Marko Puškić (35), takođe član Bojovićeve ekipe. Kod njega i Banovića pronađeno je četiri kilograma kokaina i skoro dva miliona evra u kešu. Tamošnji istražni organi opisali su ubistvo Vranjanca kao obračun narko-klanova. Policija naglašava da sa hapšenjima i istragom nije gotovo, a i dalje nudi 20.000 evra za informacije o zločinu kao i o trgovini narkoticima. I ministar srpske policije Nebojša Stefanović naveo je da su Banović i Puškić članovi ozbiljne kriminalne bande”, dodaje se.

strana 1 od 112 idi na stranu