Ratni veteran štrajkuje glađu; EPS: Struja je uključena

Ratni vojni invalid Dejan Petković (45) počeo j štrajk glađu zbog toga što mu je isključena struja radi duga od 27.000 din. EPS navodi da je struja uključena.

Izvor: Beta

Utorak, 17.07.2018.

10:40

Ratni veteran štrajkuje glađu; EPS: Struja je uključena

Petković je za agenciju Beta kazao da je 3. jula dobio opomenu od Elektrodistribucije da će mu u roku od 30 dana biti isključena struja zbog duga, ali je do isključena došlo ranije, odnosno 10 dana nakon opomene.

U Čačanskoj distribuciji međutim kažu da je struja po nalogu EPS Snabdevanje, isključena i da je nakon regulisanja pravnih stvari kako zakon nalaže uključena, prenosi "Glas Zapadne Srbije".

"Ne znam o kakvom štrajku se radi, ali mi smo jutros u 8 sati priključili struju tom potrošaču, po nalogu koji je stigao iz EPS Snabdevanje. Mi uvek postupamo po tim nalozima, jer je to njihova nadležnost" kaže Milovan Glišić, direktor čačanske elektrodistribucije.

Petković je ranije rekao da su mu struju isključili bez najave 13. jula i da bi on u zakonskom roku izmirio dug, ali da je problem nastao jer je struja isključena pre predviđenog roka.

Petković je dodao da nema novčanih problema da plati dug, da živi od invalidnine u iznosu od 40.000 dinara, a do duga je došlo jer je imao druge nepredviđene troškove.

Petković je ratni vojni invalid koji je ostao bez ruke u borbama na Košarama 1999. godine, bio je jedan od učesnika blokade magistrale u Preljini kod Čačka zbog poskupljenja goriva i tom prilikom bio je uhapšen, a dobio je i tri prekršajne prijave za blokadu auto-puta, za pešačenje po auto-putu i zato što u tom trenutku nije imao ličnu kartu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: