"Da li će Vučić tražiti objašnjenje?"; "Vučić ne odustaje"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao ni Vlada Srbije, neće odustati od rešavanja slučaja trgovine organima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.07.2018.

22:10

Ilustracija: Thinkstock

Taj slučaj se navodi u izveštajima nekadašnjeg posebnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

O slučaju "Žuta kuća" u parlamentu je danas postavila pitanje poslanica Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić, a Lončar joj je rekao da će predsednik Republike insistirati da se to reši i da se ni u jednom momentu neće odustati od toga.

"Ni u jednom momentu neće odustati od toga, koliko je to moguće da imamo uticaja na ljude koji će da vode postupak. Siguran sam da to ne može da se sakrije i da će izaći na svetlost dana šta i kako je rađeno", rekao je ministar.

Rašković Ivić je u parlamentu gde je u toku rasprava, između ostalog, i o presađivanju organa, pitala da li će Vučić zatražiti objašnjenje od kosovskog predsednika Hašima Tačija u vezi sa slučajem "Žuta kuća" koji je, kako kaže, imao veze sa "transplatacijom srpskih organa".

"Zanima me da li će Vučić pomenuti ono što se dešavalo u Žutoj kući predsedniku Kosova", rekla je Rašković Ivić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: