Vučić o ratu, miru, Oriću, Haradinaju, Čehovu, Briselu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da će Srbija biti sačuvana od bilo kakvi sukoba i da on za razliku od drugih ne želi da govori o ratu.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

18:07

Vučić o ratu, miru, Oriću, Haradinaju, Čehovu, Briselu...
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb

"Mi o ratu ne želimo da govorimo i daćemo sve od sebe da našu zemlju sacuvamo od bilo kakvih sukoba", rekao je Vučić na pitanje novinara kako komentariše to što kosovski premijer Ramuš Haradinaj poručuje da će ako dođe do podele teritorije doći do novog rata.

Vučić kaže da je video i danas da još neko nešto poručuje po tom pitanju, kao i da je njegova poruka da ćemo mi sačuvati mir.

"Kada stalno pominjete tu reč - rat i kada to radi Orić i Haradinaj kada to stalno rade onda ne možete da kažete da je to bezveze i da su to gluposti. Stara izreka kaže - kada vidite kod Čehova okačenu pušku u prvom činu ona će ona da opali u trećem činu", navoe je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da stalno govori građanima da nemamo zagarantovan mir i da se stalno, bukvalno, na dnevnom nivou bori za stabilnosti na KiM.

"Za petoricu Srba morali smo da se borimo i rekli smo da nema nastavka razgovora ako ih ne pustite odmah i uspeli smo, ali to treba svaki dan da radite. Jednom možda nećemo uspeti i biće možda neki teži incident, a šta ćemo ako neko strada", zapitao je Vučić.

Dodao je da nije presrećan što mora odmah da ide u Brisel umesto uz večeru da proslavi u Francuskoj uspešnu posetu toj zemlji.

Kako je rekao, već večeras ima pripremne sastnake za sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: