"Koga još iz regiona tako prima Makron"

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio za TV Prva da ni jedan državnik našeg regiona nije imao čast da razgovara s Makronom kao Vučić.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

07:34

Getty Images

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Pariz sinoć, a danas će razgovarati s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji će u Jeliselskoj palati prirediti i radni ručak za gosta iz Srbije.

Kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije Vučić iMakron razgovaraće o niz važnih pitanja, od kojih je jedno i dijalog Beograda i Prištine, na koji Vučić odlazi odmah nakon Pariza.

Govoreći o današnjoj poseti Parizu, Selaković ističe da je predsedniku Srbije Makron ukazao poštovanjre i čast. "Ko to ne razume o čemu govorim, neka mi kaže ko je iz regiona imao priliku da ga tako primi Makron", kazao je on i napomenuo da će, odmah nakon razgovora i radnog ručka Makron, zajedno s Vučićem, održati konferenciju za štampu.

Prema rečima Selakovića, ova poseta je važna jer uloga Makrona i Francuske u svetu raste, a Makron je jedan od prvih lidera. "Zato ovaj sastanak je za našu državu veoma važan", rekao je Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: