Zašto je Tramp tražio da bude sam na sastanku sa Putinom

Američki predsednik Donald Tramp insistirao je da sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju bude formata "jedan na jedan".

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

22:06

Zašto je Tramp tražio da bude sam na sastanku sa Putinom
Foto: Tanjug/AP

On je to tražio kako bi se izbeglo curenje informacija, te da bi stekao sopstveno mišljenje o Putinu i izgradio lični odnos sa njim, prenosi CNN pozivajući se na neimenovanog zvaničnika.

Takođe, on nije želeo ni da se saradnici, koji imaju tvrđi stav prema Rusiji, mešaju u razgovor i menjaju njegov tok.

"Tramp je prethodno izrazio negodovanje zbog curenja informacija sa sastanaka sa stranim liderima zbog čega je rekao saradnicima da ne želi da osetljive informacije sa sastanka sa Putinom procure", rekao je izvor.

Kako se navodi, još jedan od razloga što nije želeo nikog drugog na sastanku je taj što je želeo lično da priđe Putinu i razvije "blizak" odnos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: