Iza kulisa samita Putin- Tramp: Najavljeno 13 protesta

Nekoliko protesta održava se danas u prestonici Finske, Helsinkiju, uoči samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.07.2018.

12:17

Iza kulisa samita Putin- Tramp: Najavljeno 13 protesta
Tanjug/AP

Prema navodima helsinške policije, ukupno 13 protesta je planirano, izjavio je neimenovani policijski izvor, preneo je Tass.

Organizacija za zaštitu životne sredine "Grinpis" postavila je na tornju luteranske crkve Kalio u Helsinskiju ogroman transparent o borbi protiv klimatskih promena uoči početka samita predsednika SAD i Rusije u finskoj prestonici.

Tanjug/AP
Na snimku finske državne televizije YLE vidi se da na transparentu piše "Ugrejte nam srca, a ne planetu".
Tanjug/AP
YLE javlja i da su se "Grinpis", na nekoliko mesta okupili i drugi aktivisti, pa je tako grupa mladih kod parka Esplanada držala transparente na kojima piše "Učini da Amerika ponovo trguje!" (Make America Trade Again!) što je poruka Trampu u odnosu na njegov predizborni slogan "Učini Ameriku ponovo velikom!" (Make America Great Again!)

Na trgu Elielina održan je manji protest organizacije za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" tokom kojeg su prolaznicima deljeni pamfleti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: